3

3

divendres, 9 de novembre del 2007

CC OO aconsegueix un avenç en el calendari de festius d'obertura autoritzada del 2008



Com cada any, el passat dilluns dia 5 de novembre, es va reunir el consell assessor del comerç (òrgan de consulta del Conseller de la matèria, i sense capacitat de decisió) per abordar el festius del 2008 amb autorització per que obrin les botigues.

En aquest consell hi participen les patronals del petit, mitjà i gran comerç, les entitats que representen els municipis, les dels consumidors i les organitzacions sindicals en representació dels treballadors i treballadores del sector, comissions obreres i la ugt.

També com cada any, des de fa ja molts, les postures estan molt clares i definides, les grans empreses (sobre tot anged) i les cadenes comercials volen obrir quant més millor i tot el mes de desembre, les mitjanes i petites no poden sostenir-ho i estan en contra, però no tenen la voluntat de modificar el criteri de “zones turístiques” que els permet obrir a cor que vols.

Nosaltres, CC OO sempre plantegem la reducció dels festius que s’autoritzen i la modificació dels criteris que permeten saltar-ne la llei d’horaris comercials. I sempre som els sindicats que quedem en minoria.

Aquest any hem pogut convèncer, els ajuntaments ens han recolzat, i el Conseller no ha autoritzat l’obertura de tots els festius del desembre del 2008 (tal com volien alguns), ja que significaria tenir les botigues obertes 25 dies seguits, i nosaltres ja sabem com es tradueix això en les nostres jornades laborals.

Hem aconseguit un petit avenç, i en mig de les jornades del gran consum del desembre, tindrem dos dies seguits de festa, el 7 i el 8 de desembre (diumenge i dilluns) no s’obriran les botigues.


Aquí teniu el calendari per poder consultar les dates.


NI NOS DOMARON, NI NOS DOBLARON NI NOS VAN A DOMESTICAR

NI NOS DOMARON, NI NOS DOBLARON NI NOS VAN A DOMESTICAR
Marcelino y Josefina en el acto de homenaje del pasado lunes 26 de Noviembre