3

3

dimecres, 16 de desembre del 2009

PLATAFORMA CATALUNYA AMB AMINETU HAIDAR


Reunits a Barcelona el conjunt d’entitats solidàries amb el poble sahrauí, mostrem la nostra solidaritat amb l’activista sahrauí AMINETU HAIDAR, i denunciem les violacions dels drets humans que pateix diàriament la població sahrauí en els territoris ocupats del Sàhara Occidental per part del Regne del Marroc.

Volem donar públicament el nostre suport a l’activista sahrauí pels drets humans AMINETU HAIDAR que va ser expulsada del territori ocupat del Sàhara Occidental pel Regne del Marroc cap a la illa de Lanzarote, on va ser retinguda pel govern espanyol en contra de la seva voluntat.

Després de més de 4 setmanes en vaga de fam, AMINETU HAIDAR continua demanant allò que demanava el primer dia, retornar a casa seva a la ciutat de El Aaiun al Sàhara Occidental, sense condicions prèvies, per continuar desenvolupant la seva activitat pacífica i a favor dels drets del poble sahrauí.

Volem recordar, que el Sàhara Occidental NO és el Marroc, sinó un Territori No Autònom pendent de Descolonització, tal com reconeix la ONU en el seves multitud de Resolucions aprovades per aquest organisme internacional.

Les entitats solidàries amb el poble sahrauí fem una crida a partits polítics , sindicats, entitats socials i culturals i a persones individuals a que s’adhereixin a la PLATAFORMA CATALUNYA AMB AMINETU HAIDAR per tal d´aconseguir els següents objectius:

- Promoure, recolzar i coordinar accions arreu de Catalunya, per tal de recolzar les reivindicacions d’Aminetu Haidar de retornar a casa seva sense condicions prèvies.
- Demanar al govern espanyol, que pressioni al Regne del Marroc, que és el veritable culpable de la situació de l’Aminteu Haidar i no pas ella ni els sahruís.
- Demanar l’alliberament dels 7 activistes sahrauís detinguts pel Marroc, el passat 8 d’octubre i de tots i totes els activistes sahrauís defensors dels drets humans que es troben detinguts il·legalment pel sot fet de treballar pacíficament en favor dels drets del seu poble.
- Promoure el coneixement de les reivindicacions del poble sahruí a Catalunya i donar suport al conjunt d’activistes sahruís que treballen en els territoris ocupats del Sàhara Occidental.

Barcelona, 11 de desembre de 2009

NI NOS DOMARON, NI NOS DOBLARON NI NOS VAN A DOMESTICAR

NI NOS DOMARON, NI NOS DOBLARON NI NOS VAN A DOMESTICAR
Marcelino y Josefina en el acto de homenaje del pasado lunes 26 de Noviembre