3

3

dimarts, 4 de maig del 2010

La trituradora de El Corte Inglés


Sembla inevitable que sempre hem de deixar un espai permanent per a informar de la trituració constant dels drets laborals dels treballadors i treballadores de El Corte Inglés.

El 3 de maig s’ha celebrat la tercera reunió de l’empresa amb el Comitè Intercentres per aplicar la modificació en matèria retributiva del departament de la divisió comercial. El personal afectat són 250 persones, i les pretensions de la direcció són reduir el seu salari en concepte de comissions per venda.

La veritat és que després de les tres pantomimes de reunions mantingudes, i a l’espera de que la quarta sigui la definitiva, la sentencia està dictada. S’assignarà un pressupost individual a cada treballador o treballadora en funció del seu salari, i en funció del percentatge que aconsegueixi d’aquest, rebrà la comissió.

En aquesta última reunió ha estat un debat entre la direcció i els seus departaments sindicals fasga&fetico de si “galgos o podencos” però amb la llebre ben morta.

És el segon departament afectat per una modificació en la retribució salarial dels treballadors i treballadores. El Comitè Intercentres està compost por tretze membres, dels quals onze són de fasga i fetico. No hi ha capacitat de negociació.

Ens han desarreglat la jornada, ens han firmat un conveni regressiu traient-nos drets tan fonamentals como és la retribució salarial per malaltia des de el primer dia, i ara ens estan reduint, encara més el salari, departament a departament, modificant-nos el sistema de percepció de salari en concepte de comissions.

Els treballadors, i també les treballadores, hem de parar aquesta sangria. Heu de donar suport a les candidatures de Comissions Obreres en el proper procés electoral, i començar a refer el camí destrossat en els darrers 30 anys de tirania de la patronal. Tots i totes hi hem contribuït a fer que aquesta Empresa sigui líder en el sector dels Grans Magatzems.

NI NOS DOMARON, NI NOS DOBLARON NI NOS VAN A DOMESTICAR

NI NOS DOMARON, NI NOS DOBLARON NI NOS VAN A DOMESTICAR
Marcelino y Josefina en el acto de homenaje del pasado lunes 26 de Noviembre