3

3

dijous, 10 de maig del 2012

No tenim por. El 12 de maig sortim al carrer a defensar la democràcia, els drets socials i les llibertats civils.



Des de la Plataforma Prou Retallades que agrupa sindicats, organitzacions veïnals i entitats ciutadanes, fem una crida a la ciutadania a participar en les mobilitzacions convocades pel proper 12 de maig per fer front a la degradació de la democràcia en mans de la dictadura dels mercats; la retirada d'una reforma laboral que atempta contra els drets del poble treballador; demanar que s'aturin les retallades en sanitat i educació; i exigir que es posi fre a l'onada de criminalització, liderada pel Conseller d'Interior de la Generalitat,  Sr. Felip Puig, i pel Ministre d'Interior, Sr. Jorge Fernández Díaz, contra les expressions democràtiques de protesta social.

Prou retallades als drets i a les llibertats civils!

Així mateix, denunciem la voluntat per part dels estaments d'Interior de generar un clima de por i alarma social davant la cimera del Banc Central Europeu que s’ha celebrat a  la ciutat de  Barcelona.  Entenem que l'adopció de mesures d'excepcionalitat com la suspensió del Tractat de Schengen, la presó preventiva per a estudiants i responsables sindicals detinguts arran de la vaga general del 29-M, la creació de dispositius dubtosament constitucionals per fomentar la delació ciutadana, o l’exhibició ostentosa de força que suposa el desplegament de milers d’antidisturbis vinguts d’arreu de l’Estat, no tenen cap altre objectiu que no sigui atemorir la ciutadania i contrarestar el seu rebuig, massiu i pacífic, de les polítiques dels governs espanyol i català, cada cop més àmpliament percebudes com antisocials i involutives.

Prou retallades als drets socials!

Exigim una rectificació en el camí emprés pel govern espanyol i català de desmantellament de l'estat del benestar i de reducció del nostre sistema de llibertats civils i garanties jurídiques.  Condemnem la doble retallada en salut i educació que suposen per a la ciutadania catalana els Pressupostos Generals de l’Estat, i rebutgem frontalment l’intent de limitar el dret a la salut a les persones en situació  administrativa  irregular, les persones amb malalties cròniques i als ciutadans i ciutadanes majors de 26 anys. La continuïtat d'aquestes polítiques només farà que aprofundir en l'actual recessió econòmica, afavorir la involució democràtica i agreujar les injustícies socials i mediambientals.Com a entitats compromeses amb els drets, prestacions i llibertats que tants esforços van costar de guanyar, no admetem que l'actual crisi sigui utilitzada com a pretext per legitimar un gir antisocial i autoritari. Per això, i per fer front a aquesta situació, ens afegim a la crida per a la mobilització global  d’aquest proper dissabte 12 de maig i animem a la ciutadania a participar a la manifestació que començarà, a les 18:00 h, a Plaça Catalunya, per exigir:

          ·      NI UN EURO MÉS PER RESCATAR ELS BANCS
          ·      PER UN HABITATGE DIGNE I GARANTITZAT
          ·      EDUCACIÓ I SANITAT PÚBLIQUES I DE QUALITAT
          ·      NO A LA PRECARIETAT LABORAL. NO A LA REFORMA
          ·     RENDA BÀSICA UNIVERSAL

Un cop més sortirem al carrer per expressar,  d'una manera festiva, creativa i pacífica, el nostre rebuig a les retallades en drets socials i llibertats civils, i  cridar ben fort que existeixen alternatives. Hem perdut la por. Som el 99%!

Plataforma Prou Retallades!

NI NOS DOMARON, NI NOS DOBLARON NI NOS VAN A DOMESTICAR

NI NOS DOMARON, NI NOS DOBLARON NI NOS VAN A DOMESTICAR
Marcelino y Josefina en el acto de homenaje del pasado lunes 26 de Noviembre