3

3

dimarts, 28 d’agost del 2007

El Corte Inglés guanya 2 milions d’euros diaris en el darrer any.



Cada dia que les botigues de El Corte Inglés tanquen les seves portes, el grup presidit per l’inefable Isidoro Álvarez, obté un benefici mitjà d’uns dos milions d’euros.
Tot i que el calendari d’obertures resulti diferent segons el territori que es tracti, aquesta empresa va totalitzà en el darrer any uns beneficis de 712,4 milions d’euros, just el 9,1% més que en l’exercici anterior.
Els comptes que els responsables de ECI varen presentar a la junta general dels accionistes, van quedar aprovats ahir a Madrid, a la seu de la fundació “Ramón Areces”.
Els propietaris de l’empresa donaren el vist i plau a uns resultats que els mantenen com a líders indiscutibles de la distribució: unes vendes de 17.093 milions (xifra molt propera als tres bilions de les antigues pessetes), uns fons propis de 7.149 i una plantilla de 105.000 persones.

INVERSIÓ IMMOBILIARIA

En l’exercici passat (que l’empresa va tancar el 28 de febrer últim), les inversions foren especialment elevades. L’empresa va dedicar 1.642 milions, la major part dedicats a l’adquisició d’Ason Immobiliària, empresa propietària de l’edifici Windsor i el 20% del capital de Torre Picasso. Però en aquest exercici fiscal, el grup comercial ja s’ha venut la participació en l’emblemàtica torre madrilenya, conservant el solar arrasat pel foc, amb l’objectiu, segons l’Isidoro, "de construir un dels més moderns i innovadors grans magatzems d’Europa".

En allò respectiu a l’expansió, s’han obert tres nous centres al darrer any. Costa Mijas a Màlaga i Getafe dos centres comercials amb la combinació de les plantes d’ECI i els hipermercats Hipercor. Fora de l’estat espanyol, han obert el segon centre a Portugal, en la localitat de Vila Nova de Gaia.

Per aquest exercici tenen previst que en els propers mesos s’inaugurin quatre nous centres comercials (Guadalajara, Elx, Leganés i Jaén). "Es un aconteixement de gran importància pel que suposa d’ esforç inversor i desenvolupament del grup, que exigirà de tots un nou esforç per superar amb èxit aquest important repte", va senyalà l’Isidoro davant dels accionistes, sense immutar-se el tio.

Però a part dels centres comercials, en l’últim any el grup ECI ha obert 20 botigues Sfera; 14 Telecor; 15 Opencor; 9 centres d’Òptica 2000; 42 sucursals de Viajes El Corte Inglés y 11 supermercats Supercor.

LA CINQUENA PART DELS CIUTADANS ESPANYOLS

La singularitat i el nivell d’implantació dels centres comercials d’ECI en l’estat espanyol queda de manifest amb les xifres de visitants que va rebre en un any: 627 milions. Dels casi 46 milions de ciutadans de l’estat espanyol sensats, el 21,7% (10 milions) tenen la tarja de compra del grup.

En la política social i laboral del grup, allò que ens afecta directament a nosaltres, el tio, l’Isidoro, va recordar als accionistes que el 5,3% de la plantilla és d’origen estranger (de 60 països), encara que majoritàriament de sud-america, i que en el 2006 va crear 4.390 noves col·locacions, el que situa el total de treballadors i treballadores a jornada completa en 96.871, i que va aplicar mesures per a fomentar la igualtat laboral de les dones. Quina barra!!!.

Per acabar-ho d’adobar aquí teniu el “sou” del consell d’administració de l’empresa va ser de 11’918 milions d’euros, un 6% més que l’anterior any (igual que el nostre conveni). Van cobrar 2’375 milions d’euros com a retribució, i per altres conceptes 9’54 milions, és a dir 1.982.489.190 de les antigues pessetes.

En els següents enllaços podeu obtenir la informació que ha donat la premsa, com per exemple;

“Cinco Días”
http://www.cincodias.com/articulo/empresas/grupo/consolida/lider/Europa/tercero/mundo/grandes/almacenes/cdscdi/20070827cdscdiemp_3/Tes/

“Expansión”
http://www.expansion.com/edicion/exp/empresas/es/desarrollo/1029159.html

“ABC”
http://www.abc.es/20070827/economia-empresas/corte-ingles-mejora-beneficio_200708270308.html

“Diario de Sevilla”
http://www.diariodesevilla.com/153510_ESN_HTML.htm

“El Periódico de Catalunya”
http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=436116&idseccio_PK=1009&h=

“El País”
http://www.elpais.com/articulo/economia/Corte/Ingles/eleva/inversion/nivel/record/acelerar/crecimiento/elpepueco/20070827elpepieco_2/Tes

NI NOS DOMARON, NI NOS DOBLARON NI NOS VAN A DOMESTICAR

NI NOS DOMARON, NI NOS DOBLARON NI NOS VAN A DOMESTICAR
Marcelino y Josefina en el acto de homenaje del pasado lunes 26 de Noviembre