3

3

dijous, 30 d’agost del 2007

Una explicació de la dimissió de Rosa Regàs?

Aquí reproduim l'article publicat a El Periodico, el passat 20 d'agost, de Rosa Regàs on exposa una de les manipulacions dels mitjans de comunicació. Pot ser que la seva coherència i compromís clar amb l'esquerra, la república i la veritat estiguin al darrera de tot, vosaltres treureu les conclusions sobre el tema.


¿Per què contra Chávez?

A vegades es manipulen les notícies tergiversant- ne les dades disponibles. Per exemple, els assassinats de ciutadans palestins perpetrats per l'Exèrcit israelià se'ns donen com "Soldats israelians maten dos terroristes que viatjaven en un cotxe...". ¿Qui havia dit que ho fossin? ¿Potser han estat jutjats? ¿La informació dels serveis d’intel·ligència d'un Estat substitueix la justícia?

Però també amb el silenci es poden transmetre al lector notícies escorades cap a la defensa de la ideologia de l'agència de notícies, el mateix diari, el periodista, o, directament, el poder. Les actuacions de Chávez, el tan vilipendiat president de Veneçuela, sempre arriben carregades d'oprobi. Però, ¿quan se'ns parla dels èxits aconseguits per ell en un país ric que va trobar submergit en la misèria i en la corrupció?
Ens els explica Ignacio Ramonet a Le Monde Diplomatique d'aquest mes: "Més de tres milions d'hectàrees de terra distribuïdes entre els pagesos. Milions de nens i d'adults alfabetitzats. Milers de dispensaris mèdics instal·lats als barris populars.

Desenes de milers de persones sense recursos amb afeccions oculars operades gratuïtament. Els productes alimentaris bàsics estan subvencionats i són oferts als pobres a preus inferiors a un 42% respecte als preus del mercat. La durada de la jornada laboral setmanal ha passat de 44 hores a 36, i el salari mínim ja arriba als 204 euros mensuals (el més alt de l'Amèrica Llatina)".

Segons l'informe del maig del 2006 del Center for Economic and Policy Research, de Washington, aquestes mesures han donat com a resultat que entre el 1999 i el 2005 la pobresa caigués a Veneçuela del 42,8% al 33,9%, i l'economia submergida, del 53% al 40%. I segons Business Week (Nova York, juny del 2007), el creixement en els últims tres anys va arribar al 12%, dels més alts del món, amb una pujada del consum del 18% anual.

Ningú parla d'aquests encerts de Chávez. Més aviat ens dediquem a denigrar-lo per presentar "una reforma constitucional per la qual pugui ser elegit de manera indefinida". Com els nostres presidents, aquí, a Espanya.
ROSA Regàs

NI NOS DOMARON, NI NOS DOBLARON NI NOS VAN A DOMESTICAR

NI NOS DOMARON, NI NOS DOBLARON NI NOS VAN A DOMESTICAR
Marcelino y Josefina en el acto de homenaje del pasado lunes 26 de Noviembre